تا امروز تنها ۸ فیلم از آثار راه یافته به چهلمین جشنواره فیلم فجر در سینماها اکران شدهاند و آنچه مشخص است این است که صاحبان باقی این آثار همچنان تمایلی به نمایش فیلمهای خود ندارند.
تهیه کننده انیمیشن «پسر دلفینی» گفت: شرکت پخش تا ابتدای مهر ماه انتظار فروش بالایی از «پسر دلفینی» داشت، اما افت کلی مخاطبان سینما به این انیمیشن هم آسیب زد.
چرخه اکران سینماهای کشور در حالی با بحران جدی مواجه است که عوامل هیچ فیلمی حاضر به تن دادن به اکران در شرایط فعلی نیست و وزارت ارشاد هم چند پیشنهاد شورای صنفی اکران را رد کرده است.
فروش یکماهه نخستین فیلم خارجی که به شکلی قانونی در سینماهای کشور به نمایش درآمد، نشان داد که مسیر برای نمایش آثار خارجی، همچنان دستاندازهای بسیاری دارد.
این گزارش نشان میدهد که نزدیک به ۵۰ فیلم در کشورهای خارجی با مشکلات فراوان تولید شدهاند اما همین فیلمها از اکران بینالمللی حتی در همان کشورها محروماند. بهنظر میرسد که همت مسئولین فرهنگی بینالمللی ما چه در داخل و چه خارج بهاندازه کافی نیست.
در این گزارش مروری کردهایم بر جشنواره فیلم ونیز به عنوان مهمترین جشنواره سینمایی جهان از ابتدای تولد تا امسال که هفتاد و نهمین دوره خود را برگزار میکند.
در حالی که هفتاد و نهمین جشنواره فیلم ونیز شاهد حضور پررنگ فیلم های ایرانی است، فیلم سینمایی «بانو» از جمهوری آذربایجان با تهیه کنندگی یک فیلمساز ایرانی در این دوره از جشنواره به نمایش درآمد.
سینمای ایران برای ادامه حیات و نیرومند شدن راههای نرفته و زیادی را پیش رو دارد که متاسفانه تاکنون از آن استفاده بهینهای نشده است. در این راه اصلاح ساختار بخش خصوصی و دولتی و تغییر نگرش به سینما از جمله مواردی است که باید به آن توجه ویژهای شود. سینمای ایران برای ادامه حیات جدای از تنوع ژانری و ساخت فیلمهایی با کیفیت بالا باید برای تبلیغات آن فکری ...
در میان بازیگران مرد سینما در سال ۱۴۰۱ بازیگرانی همچون جواد عزتی، پژمان جمشیدی، نوید پورفرج، مصطفی زمانی، هادی حجازی فر، پارسا پیروزفر، صابر ابر و بهرام افشاری جزو پرکارترینهای سینما در گیشه بودند.
برنده سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن جشنواره فیلم فجر، گفت: سینمای دهه ۶۰ هم به لحاظ مضمون و هم ذهنیت آدمهایش سینمای متفاوت و بزرگی بود، سینمایی که آدمهایش عاشق بودند؛ چرا امروز فیلمی ساخته نمیشود که بتوان با آن زندگی کرد؟
سینمای ایران ۷۰ روز مهلت دارد تا نمایندهای را برای شرکت در اسکار معرفی کند، این پرسش مطرح است که سینمای ایران برای معرفی فیلم به اسکار با کدام گزینهها مواجه است؟!